Nieuws

Chronische Lyme en hoe het voorkomen kan worden

donderdag, 4-2-2016  

Ziekte-van-lyme - chronische lymeChronische Lyme is een ziekte waar je vaak lange tijd aan vast zit. Het is ook nooit duidelijk hoe lang je er aan vast zult zitten en zelfs wanneer het over lijkt te zijn, dan nog kan chronische Lyme nog steeds in een sluimerende hoedanigheid aanwezig zijn. Chronische Lyme is een ziekte die je dagelijkse leven flink kan verstoren. Je voelt je namelijk vaak vermoeid en vermoeidheid is funest voor iemand die leeft in de 21ste eeuw. Het leven is drukker dan ooit met een gezin, een carrière, hobby’s en allerlei nevenactiviteiten. Daarnaast wil je ook nog wel eens wat stoom afblazen met je vrienden en om dat allemaal te kunnen doen heb je voldoende energie nodig. Koffie is niet voor niets dé nummer 1 drank van Nederland. De cafeïne en de energie die koffie ons brengt is niet alleen een lekker opkikkertje, het is een noodzakelijke opkikker. Het laatste wat je dus wilt is chronisch moe zijn en dat is wel een symptoom van chronische Lyme. Het is daarom belangrijk dat je voorkomt dat je überhaupt chronische Lyme krijgt. In tegenstelling tot een griep of een verkoudheid ontstaat chronische Lyme door duidelijk aanwijsbare oorzaak, namelijk een teek. Een verkoudheid kun je niet echt voorkomen. Elk jaar ben je tenminste wel één keer verkouden. Het afweersysteem is net als een loofboom, af en toe moet het even krachten bij tanken en in die momenten van lage weerstand wordt je dan ook sneller ziek. Daar is vrij weinig tegen te doen. Al eet je nog zo gezond en ga je alle bacteriën uit de weg, dan nog zal je op den duur wel eens ziek worden. Met een tekenbeet en dus chronische Lyme is dat niet het geval. Gevaarlijke ziektes als kanker die overkomen je, maar een tekenbeet kun je natuurlijk voorkomen. De meest voor de hand liggende manier om een tekenbeet te voorkomen is om niet in de buurt van teken te gaan wandelen. Dus in dat geval zou je bossen en groene omgevingen moeten vermijden. Dit is natuurlijk nogal drastisch en moeilijk te realiseren. De mens is nu eenmaal in zijn of haar element in een groene omgeving en het zorgt ook voor een stukje psychologische balans. Chronische Lyme voorkomen door bossen en dergelijke te vermijden is dan ook een weinig aantrekkelijke optie. Wat je wel kunt doen is om in ieder geval op je hoede te zijn in bossen en jezelf goed te beschermen. Draag een pet, zorg ervoor dat je huid overal bedekt is en houd jezelf in de gaten. Eenmaal thuis, inspecteer je lichaam dan voor de zekerheid op teken en tekenbeten.

Wat te doen als je chronische Lyme hebt?

Natuurlijk kun je ondanks alle maatregelen nog steeds chronische Lyme krijgen. Ook al verwijder je de teek snel en op de juiste manier dan nog kan de bacterie die de chronische Lyme veroorzaakt al in je lichaam terecht zijn gekomen. Een teek verwijder je doorgaans met een speciale tekenpincet. Je zorgt ervoor dat je de teek niet fijn knijpt, maar juist in zijn geheel uit de huid verwijdert. Dit vermindert de kans op chronische Lyme. Als je de teek bijvoorbeeld wel fijn knijpt dan kun je de bacteriën die chronische Lyme veroorzaken als het ware in het lichaam spuiten en dan ben je natuurlijk nog veel verder van huis. Als je wel chronische Lyme krijgt dan is het belangrijk om te weten dat er wel degelijk iets tegen gedaan kan worden. Het aanpakken van chronische Lyme gaat aan de hand van de volgende drie stappen:

  • Het versterken van het immuunsysteem, aanpak allergieën
  • Supplementen met antibiotische en immuun versterkende werking
  • Biofotonentherapie

De eerste stap bestaat uit het versterken van het immuunsysteem, zodat het lichaam beter in staat is om de bacterie die chronische Lyme veroorzaakt aan te pakken. Dit gaat via het Perla-Treatments behandelprotocol. Dit protocol bestaat uit een combinatie van bepaalde voedingsadviezen en accupunctuur. De tweede stap bestaat uit het aanbieden van voedingssupplementen die speciaal geschikt zijn om de bacterie die chronische Lyme veroorzaakt aan te pakken. De derde en laatste stap bestaat uit een innovatieve methode die uit Duitsland is overgewaaid. De biofotonentherapie activeert en reguleert het immuunsysteem tegen de bacteriën die Lyme veroorzaken en zorgen voor een verbeterde celregeneratie. De meeste mensen die van deze methode gebruik maken ervaren al na enkele behandelingen een verbetering. Het is echter per persoon en per immuunsysteem afhankelijk hoeveel behandelingen je nodig zult hebben. In de regel ligt het aantal behandelingen tussen de 15 en de 50.

Voorkomen is beter dan genezen

Hoewel er dus wel degelijk wat aan gedaan kan worden, is het natuurlijk veel beter om de ziekte helemaal te voorkomen. Zeker omdat Lyme een ziekte is die wel bestreden kan worden, maar niet altijd helemaal genezen kan worden. Je kunt er daarom dus lange tijd mee rond blijven lopen. Ook al heb je soms lange perioden waarin je symptoomvrij bent, dan nog kan de ziekte terugkeren op een moment waarop je immuunsysteem even wat zwakker is. Het beste is dus om de ziekte helemaal te voorkomen. Dit kun je doen door de bovenstaande tips in acht te nemen en bossen en dergelijke in het warme seizoen zoveel mogelijk te vermijden. Het is beter om in de bergen van de natuur te genieten, want in de bergen en in koudere klimaten zijn teken niet echt op hun gemak.


Comments are closed.

Top