Nieuws

De populaire 3d printers

zondag, 8-2-2015  

Heel veel mensen hebben naast de computer of laptop ook een printer in huis. Een printer heb je nodig als je iets op de computer hebt getypt en je het ook op papier wilt hebben. Maar wat nou als u een ontwerper bent en u een bepaald object hebt ontworpen? Hoe kunt u dan bijvoorbeeld de verschillende dimensies goed weergeven en hoe kunt u dan een indicatie geven van hoe een model eruit ziet? Daar zijn 3d printers voor bedacht. Deze 3d printers zijn een bijzondere ontwikkeling in de wereld van printers. Ze zorgen er namelijk voor dat een ontwerper een object kan creëren waardoor hij of zij precies kan laten zien hoe het ontwerp eruit ziet. Als u bijvoorbeeld gebouwen ontwerpt dan is het van belang om te kunnen laten zien wat uw idee precies is. Voor juist deze doeleinden zijn 3d printers bedacht. Hoe 3d printers precies werken is goed uit te leggen. 3d printers zijn printers die laag voor laag een object printen. Hetgene dat geprint moet worden wordt dan laag voor laag in elkaar gezet. In de 3d printers zit dan ook geen papier maar er zitten andere stoffen in. De 3d printers maken de objecten namelijk niet van papier. De stoffen die de 3d printers gebruiken zijn de volgende:

  • vloeistof
  • latex
  • hoofdpoeder
  • vulpoeder

Deze verschillende materialen worden laag voor laag aangebracht zodat er uiteindelijk een object ontstaat. Er zijn wel verschillende methoden die met de stoffen meekomen. Als eerste is het verlijmen een bekende methode. 3d printers gebruiken deze methode erg vaak. Het is overigens wel zo dat er veel verschillende 3d printers bedacht en geproduceerd zijn. Er zijn dus ook veel 3d printers met verschillende productiemethodes. Maar de methode die het vaakst voorkomt is het verlijmen van poeder. Ook wordt dus latex opgespoten zodat er een vorm ontstaat. Via het verlijmen of het opspuiten van latex kunnen de 3d printers laag voor laag een object maken. Doordat de lagen die gespoten worden erg dun zijn, wordt het geprinte object nauwkeurig afgedrukt. Deze methode is vrij goedkoop en daarom dus ook een erg populaire methode. De andere methode gebruikt hoofdpoeder en vulpoeder. Het hoofdpoeder zorgt ervoor dat er een soort frame ontstaat. Vervolgens wordt met het vulpoeder de rest opgevuld zodat het object dicht en stevig is. Uiteindelijk wordt het object weer verwarmd en smelt het vulpoeder weg. Wat er dan overblijft is het object zelf.

De voordelen van 3d printers

Veel professionals raden een 3d printer aan. Er zijn een aantal redenen om een 3d printer aan te schaffen. Een 3d printer kan een goed beeld geven van een idee dat iemand heeft. Een tandarts moet bijvoorbeeld goed kunnen laten zien hoe een gebit eruit ziet. Dan is het ideaal als er een 3d print gemaakt wordt van het gebit zodat deze alle kanten en hoeken ervan kan laten zien. Bijna alles kan geprint worden met de 3d printer. Dit is dan ook de reden dat het zo populair is tegenwoordig. We zijn namelijk allemaal al wel gewend aan de normale printer en weten hoe dat werkt. Ook weten we hoe makkelijk het is om te printen zodat we dan op een nette manier bijvoorbeeld een verslag kunnen maken of een handleiding. Maar van objecten zijn alleen nog maar 2D tekeningen gezien en er zijn alleen maar 2D prints gemaakt. Daarom is het een bijzondere innovatie dat we de 3d printers hebben bedacht. Hierdoor kunnen we de beelden die we op 2D niveau hebben bedacht op 3d niveau uitvoeren en er een klein model van maken. Zoals eerder genoemd is het voor een tandarts bijvoorbeeld heel mooi om een 3d model te laten zien van een gebit. Als dit een 2D print zou zijn geweest dan loopt men het risico dat de dimensies en andere aspecten niet goed te zien zijn waardoor een patiënt de uitleg misschien niet goed begrijpt. Een 3d model geeft altijd meer inzichten dan een 2D print. Dit is dan ook een erg groot voordeel aan 3d printers. Voor het printen van een 3d object moet u ook een speciaal computer programma hebben. Het computer programma kan de opdracht van het printen doorzenden naar de 3d printer. Er moet een speciaal programma gebruikt worden omdat de 3d printer anders niet weet wat deze moet doen. De software is over het algemeen vrij makkelijk waardoor de gebruiker direct aan de slag kan.

Meer informatie over de 3d printer

Op internet kunt u verschillende en soms erg uiteenlopende informatie vinden over de prijs van een 3d printer maar ook bijvoorbeeld hoe het werkt. Daarom kunt u het beste naar Llowlab gaan. Op deze site kunt u heel veel informatie vinden over 3d printen en maar bijvoorbeeld ook over 3d scannen. Ook kunt u veel artikelen vinden die gerelateerd zijn aan 3d printen. Deze artikelen gaan dan bijvoorbeeld over dat bibliotheken steeds meer 3d printers aanschaffen omdat het zo’n bijzonder en handig mechanisme is. U kunt ook contact opnemen met Llowlab. Als u klikt op het kopje ‘contact’ dan kunt u een bericht sturen. Hierin kunt u bijvoorbeeld vragen stellen over de 3d printer maar bijvoorbeeld ook over de prijs. Specialisten kunnen u helpen met bijvoorbeeld een keuze maken of u misschien een 3d printer aan wilt schaffen. Misschien bent u een ontwerper en heeft u er erg veel aan als u een 3d printer in huis heeft.


Comments are closed.

Top