Nieuws

Fysiotherapeut

donderdag, 8-10-2015  

Hierhebikpijn - FysiotherapeutEen ongeluk zit in een klein hoekje, zoals het gezegde luidt. Je speelt bijvoorbeeld een voetbalwedstrijd en krijgt een beuk. Als je een beetje pech hebt land je verkeerd of verdraai je je knie. Dit kan het einde van de wedstrijd betekenen en langdurige blessures opleveren. Maar ook de minder sportieve mensen onder ons kunnen last krijgen van pijntjes. Indien je bijvoorbeeld consistent in een slechte houding zit achter je bureau kan je last krijgen van je rug. Dit lijkt onschuldig, maar pijntjes kunnen uitmonden om heftige blessures. Daarom doe je er verstandig aan om, indien een pijntje of last langere tijd aanhoudt, naar de fysiotherapeut te gaan. Een fysiotherapeut is iemand die gespecialiseerd is in de behandeling van botten en gewrichten van de mens. Hij of zij kan er eenvoudig achter komen wat er precies aan de hand is en soms met een paar simpele tips de pijn verzachten. Echter, je hebt geen zin om continue bij het minste of geringste naar de fysiotherapeut te gaan. Kijk daarom op www.hierhebikpijn.nl en doe de test. De website is een initiatief van fysiotherapeuten om in te spelen op de toenemende vraag naar advies en hulp. Het is bedoeld als eerste stap in de identificatie en uiteindelijke hulp van een professionele fysiotherapeut.

De online fysiotherapeut

Op de website kan je een check uitvoeren waarmee je je klacht kan bepalen en er meer informatie over kan vinden. Allereerst dien je aan te geven waar de klacht zich ongeveer bevindt. Je kan een keuze maken tussen armen, benen, buik, etc. Vervolgens zie je een vragenlijst over uw lichaam en eventuele klachten. Denk bijvoorbeeld aan slaaptekort of gewichtsverlies. Deze informatie is relevant voor een fysiotherapeut om uw klachten beter te kunnen inschatten. Vervolgens ziet u enkele vragen over uw leeftijd en hoe de klachten eventueel kan zijn ontstaan. Aan het eind van de vragenlijst wordt u gevraagd enkele testen uit te voeren en de eventuele pijn te beoordelen. Wanneer de test is afgelopen ziet u een overzicht van eventuele verklaringen van uw klacht. Let op: dit is een indicatie. Om zeker te zijn van de oorzaak van uw klacht dient u een fysiotherapeut te bezoeken. Echter, deze indicatie kan wel aangeven of het nodig is om (meteen) een afspraak te maken of dat het wel even kan wachten. Over de verschillende oorzaken is veel informatie te vinden op de site. Deze informatie is allemaal betrouwbaar, in tegenstelling tot sommige informatie die u op internet tegenkomt. Het kan zeer interessant en leerzaam zijn om te zien welke oorzaken tot welke klachten kunnen leiden. Daarnaast is er voor vrijwel iedere oorzaak weergegeven hoe deze geneest of wat u kunt doen om genezing te bevorderen. Dit zijn vaak dingen die u thuis kunt doen. Zodoende kunt u zelfs thuis van uw klachten afkomen. Echter, om zeker te zijn wordt het bezoek aan een fysiotherapeut aangeraden. De informatie van de website is gebaseerd op literatuur en standaarden voor fysiotherapie en huisartsen. Zodoende kunt u ervan uitgaan dat de informatie zeer betrouwbaar is. U hoeft niet per se deel te nemen aan de test om informatie te vinden. Indien u weet wat uw aandoening is, kunt u ook zoeken op de naam van deze aandoening. Hebt u bijvoorbeeld last van een tennisarm, lees dan op de website hoe deze kan zijn veroorzaakt. Wat misschien nog wel nuttiger is, is om te lezen wat u kunt doen om dit te verhelpen. In dit geval wordt het aangeraden om bepaalde oefeningen te doen. Om te weten te komen welke oefenen voor uw specifieke geval geschikt zijn dient u uiteraard zelf naar een fysiotherapeut te gaan. Na uw test kunt u er voor kiezen om een fysiotherapeut te bezoeken. Op de site staat de locatie weergegeven van de vrijwel iedere fysiotherapeut. U kunt de kaart bekijken om zelf een dichtbijgelegen fysiotherapeut te zoeken, maar u kunt ook simpelweg uw postcode invoeren. Vervolgens wordt u een lijst getoond waarop verschillende praktijken te zien zijn. Het maken van een afspraak dient u zelf te doen. Alle bekende contactgegevens van de gekozen praktijk worden getoond. Vaak is even bellen de snelste manier om de fysiotherapeut te pakken te krijgen. Op de website staan meer dan 200 praktijken vermeld. Zodoende is er altijd wel een in de buurt te vinden.

Mijn fysiotherapeut

U kunt een eigen account aanmaken op de website en uw praktijk toevoegen. Zodoende kunt u profiteren van alle diensten van www.hierhebikpijn.nl. Indien u uw praktijk hebt toegevoegd kunt u onder andere de fysiotherapie check op uw website plaatsen en tientallen artikelen. Daarnaast is voor patiënten in de toekomst mogelijk om uw praktijk via de website te vinden. Dit resulteert hopelijk in meer aanmeldingen bij uw praktijk en een mogelijk kortere reistijd voor de patiënt. Een win-win situatie dus. Hebt u vragen over de website of hebt u een gerelateerd vraagstuk, benader ons dan gerust. Voor zowel patiënten als praktijken geldt dat de contactgegevens op de website staan onder het kopje contact. U kunt een e-mail sturen met uw vraag of aangeven dat u teruggebeld wilt worden. Als u het contactformulier op de website invult bellen wij u terug. U krijgt dan een van onze deskundige medewerkers aan de lijn die u graag van dienst is. Wij bieden u deze service om het toegankelijker te maken om fysiotherapeut te bezoeken en niet te lang met uw klachten blijft rondlopen.


Comments are closed.

Top