Nieuws

Paleo recepten

woensdag, 3-12-2014  

Eens in de zoveel tijd steekt er een nieuw dieet de kop op en een tijd lang volgt iedereen dit dan. Men is er lovend over, valt goed af en wil nooit meer anders. Tot het begint te vervelen, mensen weer gewoon willen gaan eten en ze uiteindelijk weer aankomen. Met het volgen van paleo recepten is dit allemaal anders. Sommige mensen denken nog dat dit ook een korte rage zal zijn, maar als u al eens wat paleo recepten uitgeprobeerd hebt, dan zult u merken dat dit niet een dieet is, maar een andere manier van leven en eten. Een manier bovendien die u zeer veel goeds zal brengen. Wat is nu het verschil tussen gewone en paleo recepten? Bij de paleo leer wordt er uit gegaan van hoe onze verre voorouders leefden. U moet dan niet denken aan uw overgrootouders of nog een generatie terug, maar echt aan de begintijd van het menselijk ras. De dingen die er toen gegeten werden zijn de bouwstenen van dit eetpatroon. Wat aten we toen? Voornamelijk natuurlijk voedingsmiddelen die al verzamelend gevonden konden worden. U moet dan denken aan noten, zaden en fruit. Deze komen dan ook veelvuldig terug in paleo recepten. Maar de eerste mensen waren natuurlijk niet alleen maar verzamelaars, ze waren ook jagers. Het eten van vlees en vis maakt dan ook onderdeel uit van deze levensstijl. We noemen het een levensstijl omdat het niet zozeer de bedoeling is om af te vallen, dus een dieet is het niet. Nee, de paleo recepten gebruikt u vooral om gezonder te worden. Als u een tijdje eet volgens deze zienswijze, dan zult u merken dat u zich een stuk beter voelt. Tegelijkertijd zullen de meeste mensen ook gewicht gaan verliezen, omdat ze zoveel gezonder zijn gaan eten. Dit is eigenlijk vooral een bonus, het is mooi meegenomen, maar de gezondheidswinst is natuurlijk het voornaamst.

Gewicht verliezen met paleo recepten

Waarom verliest u nu gewicht als u overstapt op het koken aan de hand van paleo recepten? Dit heeft te maken met het soort eten dat u tot u neemt. Voorbewerkte producten zijn bij deze levensstijl uit den bozen, wat betekent dat kant en klare pakjes en zakjes tot het verleden behoren. Dit levert op twee manieren gezondheidswinst voor u op. De eerste manier is dat er in deze zakjes veel E-nummers en toegevoegde stoffen zitten die u helemaal niet nodig hebt. Deze vervuilen uw lichaam en door te koken met paleo recepten zorgt u er dus voor dat uw lichaam deze vervuilende opvulmiddelen niet meer binnen krijgt. Daarnaast zit er in veel van de kant en klare producten ontzettend veel suiker toegevoegd. Het wordt steeds duidelijker dat suiker een enorm verslavend effect heeft op het lichaam en dat u daardoor geneigd bent om steeds maar door te eten. Door paleo recepten te koken, vermijdt u dus deze inname van suikers. Bij de levensstijl wordt er namelijk gebruik gemaakt van andere middelen om een zoete smaak aan eten te geven. U kunt dan denken aan honing of ahornsiroop. Producten die geen verslavend effect op uw lichaam hebben en die uw bloedsuikerspiegel veel minder beïnvloeden. U zult zich daardoor een stuk beter en energieker voelen, vervelende suikerdips behoren hiermee ook tot het verleden. Veel mensen denken dat afvallen alleen lukt door al het vet uit het voedingspatroon te schrappen, maar dit is een verkeerde veronderstelling. In paleo recepten wordt juist vaak gebruik gemaakt van vette producten, maar dan van gezonde vetten. Voorbeelden hiervoor zijn het gebruik van kokosolie, noten en bijvoorbeeld avocado’s. Deze bevatten allemaal goede vetten, die u nodig hebt als brandstof voor uw lijf. Zonder vet kunt u niet goed functioneren. Daarom zitten ze ook altijd in paleo recepten.

Niet moeilijk

Overstappen op een paleo levenswijze, betekent dat u veel zaken in uw voedingspatroon anders aan moet gaan pakken. Veel mensen zijn immers niet gewend om:

  • te koken zonder pakjes en zakjes
  • veel noten, zaden en pitten te gebruiken
  • vette vis te eten
  • veel met groente en fruit te werken

Het kan erg lastig zijn om zelf paleo recepten uit te vogelen, want wat kan nu wel en wat niet? En hoe combineert u de verschillende voedingsmiddelen tot lekkere maaltijden? Gelukkig hoeft u echt niet zelf allemaal paleo recepten te gaan verzinnen, u kunt hiervoor gewoon terecht in het boekje met paleo recepten van Mitchel van Duuren. Hij heeft zeer veel verschillende paleo recepten uitgewerkt en voor u op een rijtje gezet. In alle recepten worden verschillende voedingsmiddelen zo gecombineerd dat u een goede combinatie van voedingsstoffen binnen krijgt. Zo maakt u uw lichaam snel helemaal gezond en zorgt u er voor dat het optimaal gaat functioneren. Met behulp van dit boekje is het bovendien helemaal niet lastig om de overstap te maken. U kunt alle menu’s eens rustig uit gaan proberen en voor uzelf gaan bepalen wat u bevalt. Als u dat eenmaal door hebt en u weet wat goed werkt voor uw lichaam, dan kunt u daarna zelf recepten gaan bedenken met uw favoriete ingrediënten. Het koken aan de hand van paleo recepten lijkt mensen veel werk, ze denken dat het veel tijd en geld kost. Dit valt heel erg mee, er zijn genoeg maaltijden mogelijk die u in een kwartier kunt bereiden. Veel tijd kost het dus niet, evenmin als veel werk. Het is misschien wel wat duurder, maar de gezondheidswinst is dat meer dan waard.


Comments are closed.

Top