Nieuws

Pocketvering matras

zondag, 8-3-2015  

Slapen is voor de mens erg belangrijk, bij onvoldoende slaap zijn er allemaal systemen in het lichaam die niet goed meer werken. Het is daarom ook belangrijk om ervoor te zorgen dat u alle voorwaarden op orde hebt voor het verkrijgen van een goede nachtrust. Dat betekent niet alleen een donkere slaapkamer, op tijd naar bed gaan en een goed bed, maar vooral ook een goed matras. Er zijn verschillende soorten matrassen verkrijgbaar, zoals het pocketvering matras, maar ook exemplaren van koudschuim, traagschuim, comfortschuim, polyether, latex en bonell zijn mogelijk. Wat is nu voor u de beste keus, een pocketvering matras of een van de andere soorten? Dat is natuurlijk helemaal afhankelijk van uw eigen lichaam en uw eigen voorkeuren. Ook kan het soort bed dat u hebt invloed hebben op het feit of bepaalde matrassen wel of niet geschikt zijn. U moet dus nooit zomaar voor een pocketvering matras kiezen of voor een van een ander materiaal, maar u moet zich altijd eerst goed afvragen wat u belangrijk vindt bij een dergelijk product. Slaapt u bijvoorbeeld graag op zachte matrassen of hebt u liever meer ondersteuning? Heeft uw lichaam bepaalde kenmerken waardoor u een bepaald soort ondersteuning nodig hebt? Dit zijn allemaal zaken die van belang zijn bij het bepalen van wat voor u de juiste keus is. Wat wel in het algemeen gezegd kan worden, is dat een pocketvering matras in heel veel gevallen een goede keus is. Veel mensen vinden een pocketvering matras erg comfortabel en het biedt voor de meeste mensen ook de juiste mate van steun.

Kenmerken van een pocketvering matras

Wat is nu het grote verschil tussen een pocketvering matras en andere soorten matrassen? Dat is natuurlijk de manier waarop de binnenkant eruit ziet, de materialen waarmee dit gemaakt is. Bij een pocketvering matras bestaat de binnenkant, de naam geeft het al aan, uit veren. Dit zijn natuurlijk niet zomaar veren, maar biconische exemplaren. Deze hebben als belangrijk kenmerk dat ze in het midden smal zijn en breed aan de uiteinden. Hierdoor bieden ze meer weerstand op het moment dat de belasting zwaarder wordt. Dit betekent dat een pocketvering matras ook zeer geschikt is voor zwaardere mensen, zij zullen hier zeker niet in wegzakken en voldoende ondersteuning ondervinden. Maar ook voor mensen met een licht gewicht zijn dergelijke matrassen zeer comfortabel. Wat uw gewicht dus ook is, deze exemplaren zijn altijd goed geschikt. Het bijzondere van deze matras is dat iedere veer individueel verpakt is in een textielzakje. Ondanks deze individuele verpakking, zijn alle veren toch met elkaar verbonden. Hierdoor zorgen ze voor een optimale ondersteuning van het lichaam, zodat u zeer comfortabel zult liggen. Natuurlijk is het voor het comfort wel van belang hoeveel veren er in zitten, hierbij kan uitgegaan worden van hoe meer er per vierkante meter in zitten, hoe meer ondersteuning en comfort er geboden wordt. Ook kan de draaddikte van de veren verschillen, hoe dikker dit draad is, hoe steviger het matras aanvoelt. Het grote voordeel van een pocketvering matras is dat het veel ondersteuning biedt op de punten waar het meeste lichaamsgewicht op rust, zoals de heupen en de schouders. Door de biconische veren past een pocketvering matras zich aan iedere individuele slaper aan, waardoor iedereen er goed op kan liggen. Een ander groot pluspunt is de goede luchtcirculatie die het biedt, hierdoor blijven deze matrassen ook op warme dagen relatief koel aanvoelen. Ook is de vochtregulering uitstekend, wat natuurlijk een enorm pluspunt is voor mensen die ‘s nachts veel transpireren.

Veel voordelen

Een pocketvering matras biedt dus veel verschillende voordelen:

  • het is erg comfortabel
  • het zorgt voor een goede ondersteuning van het lichaam
  • het is geschikt voor zowel lichte als zware mensen
  • het past zich goed aan de individuele slaper
  • het heeft een goede luchtcirculatie en een uitstekende vochtregulering

Dit zijn natuurlijk allemaal zaken die erg belangrijk zijn om te weten voordat u overgaat tot de aanschaf van matrassen. Maar daarbij moet u natuurlijk nog iets weten voordat u tot aanschaf overgaat en dat is voor welk soort bedden een pocketvering matras geschikt is. Nu is het antwoord daarop eenvoudig, namelijk voor alle soorten bedden. Uiteraard zijn ze op standaard lattenbodems en andere bedden goed te gebruiken, maar ze zijn ook geschikt voor gebruik op een verstelbare bodem. Daarnaast is een pocketvering matras ook goed te gebruiken op een boxspring. Met andere woorden, voor ieder soort bed is het eigenlijk heel geschikt. Wilt u een pocketvering matras aan gaan schaffen, dan is het natuurlijk nog de vraag waar u dit het beste kunt gaan doen. Een goede keus op dit gebied is Maxbedden. Zij bieden een zeer ruime keus op het gebied van matrassen en u kunt bij hen dus altijd een exemplaar vinden dat bij u past. Een groot voordeel is bovendien dat zij altijd zeer snel leveren, waardoor u snel weer goed kunt slapen. Weet u nog niet zeker of een pocketvering matras voor u de juiste keus is of dat u juist beter een andere soort kunt kopen? Dan kunt u altijd contact opnemen met hun klantenservice. Zij hebben veel kennis over de producten die zij te bieden hebben en kunnen u dan ook uitstekend adviseren over wat voor u de beste keus is. Zo weet u zeker dat u uw geld niet uitgeeft aan matrassen die uiteindelijk helemaal niet goed bij u blijken te passen.


Comments are closed.

Top