Nieuws

Wat heeft thuiszorg Lochem u te bieden?

donderdag, 8-10-2015  

Zorggroepsintmaarten - Thuiszorg LochemU wordt een dagje ouder, of misschien wordt uw vader, moeder, oma of opa een dagje ouder. Er zijn nog vele dingen die wel goed gaan, maar misschien zijn er kleine dingetjes die minder goed gaan. U woont alleen of met een partner die niet in staat is om die kleine dingetjes voor u op te pakken? Toch hecht u veel waarde aan uw vrijheid, of vrijheid voor uw familie lid, hoe kunt u er dan voor zorgen dat alles op rolletjes blijft lopen in huis? Het kan een lastig besluit zijn om naar een zorginstelling te gaan voor hulp. Er is een stukje erkenning nodig van een probleem om er iets aan te kunnen doen. Maar dit kan en is eenvoudig dan u denkt, u kunt namelijk aanspraak maken op thuiszorg, mantelzorg, aanleunflats of volledig begeleid wonen. U zou eens kunnen kijken bij thuiszorg Lochem om meer informatie op te vragen over de mogelijkheden. Verder kunt u bij thuiszorg Lochem namelijk alles zo regelen zoals u zelf wilt zodat u een pakket krijgt dat bij u past. Heeft u alleen huishoudelijke hulp nodig, dan bent u bij thuiszorg Lochem aan het juiste adres. Een van de zorgzame schoonmaaksters van thuiszorg Lochem zal u een handje hebben in de huishouding. Naast een praktische hulp vindt u het misschien ook prettig om wat gezelschap te hebben of een luisterend oor tot uw beschikking te hebben. Of misschien heeft u intensievere hulp nodig dan alleen thuiszorg. Wat biedt thuiszorg Lochem precies aan?

  • Persoonlijke zorg.
  • Intensieve samenwerking met familieleden en mantelzorgers.
  • Flexibiliteit

De voordelen van thuiszorg Lochem

U kunt bij thuiszorg Lochem terecht voor persoonlijke zorg, dat wil zeggen dat u op maat kunt worden geholpen. Heeft u alleen thuiszorg nodig voor uw huishoudelijke zaakjes dan is dit mogelijk. Maar u kunt ook een woonruimte krijgen zodat u altijd in de directe buurt bent van zorgverleners. Mensen met een chronische ziekte kunnen een permanente woonruimte krijgen maar ook mensen die tijdelijk, intensieve zorg nodig hebben kunnen terecht. Revalidatie kan namelijk worden geregeld via Gudula door samen te werken met ervaren professionals. U kunt dan terecht bij een woonzorgcentrum dat gelieerd is aan thuiszorg Lochem. U kunt bovendien kiezen voor zelfstandig wonen, zodat u alleen gebruik maakt van diensten wanneer u dat wilt en toch uw eigen huishouden kunt blijven leiden. U heeft de baten van professionals in de buurt en de rust en vrijheid die u gewend was toen u nog helemaal op u zelf woonde. Anderzijds kan je ook intensieve zorg krijgen en full- time begeleid wonen. Maar het kan ook zo zijn dat u heel erg gesteld bent op uw vrijheid en dat u juist in nauw contact blijft staan met uw naaste omgeving. Thuiszorg Lochem staat ervoor open om intensief samen te werken met uw familieleden of mensen die zorg over u willen dragen. Zo kunnen we om de tafel gaan en kijken hoe de taken het beste kunnen worden verdeeld. Misschien heeft uw dochter zin om een wekelijks uitstapje te maken en wil uw buurvrouw elke dag boodschapjes met u doen? Geen probleem, in overleg kunnen alle constructies werkelijkheid worden zodat u het meest content bent met uw situatie. Wat u hieruit ook kunt opmaken is dat thuiszorg Lochem erg flexibel is. Wanneer er goede oplossingen worden aangedragen en mensen bereid zijn om samen te werken is thuiszorg Lochem een goede partner voor u.

Wat kunt u verwachten in Lochem?

Lochem is een stadje in de provincie Gelderland, gelegen in de zogenoemde Achterhoek. Het ligt aan het water, namelijk aan de rivier de Berkel. Als u dus een dagje lekker in de natuur wilt zitten kunt u een mooie wandeling maken langs de rivier. U zit bovendien op korte afstand van de leuke, sfeervolle steden Deventer en Zutphen dus u kunt ook leuke dagtripjes maken in de omgeving. Gudula is de organisatie waarmee thuiszorg Lochem samenwerkt om de permanente huisvesting aan te bieden. Gudula is een woonplek te midden van Lochem. Lochem staat bekend om haar gezelligheid en saamhorigheid. Er bestaat een nauwe woongemeenschap waar mensen heel vriendelijk en zorgzaam met elkaar omgaan. Er worden bovendien allerlei activiteiten georganiseerd met als doel oudere mensen vermaken en verwantschap te creƫren. Wat is er leuker dan spelletjes doen om elkaar te leren kennen en bovendien uw hersenen te trainen? Zodra u ouder wordt en minder dagelijkse activiteiten in de agenda heeft staan is het belangrijk om te waken voor eenzaamheid. Hoe vaak hoor je niet dat mensen bijna geen vrienden meer hebben en dat ze vooral binnen zitten en een serietje kijken? De serie is iets moois en handigs om je eigen gevoelens even te vergeten maar het is natuurlijk vooral belangrijk om zelf actief bezig te zijn met activiteiten en voorbeelden. Dit hoeft allemaal geen probleem te zijn in Lochem, want er worden allerlei dingen georganiseerd voor mensen zodat u niet hoeft te vereenzamen. Kortom, u kunt zich heel goed vermaken in Lochem. Twijfel dus niet langer en neem contact op met zorggroep sint maarten om te kijken naar een passende oplossing bij uw probleem. U kunt hier een sociale en behulpzame verzorgster krijgen via thuiszorg Lochem of u kunt begeleid wonen in Gudula zodat u te allen tijde aanspraak kunt maken op de diensten met betrekking tot verzorging. Zorggroep sint Maarten staat altijd voor u en uw familie paraat om te helpen.


Comments are closed.

Top