Nieuws

Wat is de beste elektrische sigaret?

donderdag, 27-8-2015  

E-smokershop - Beste elektrische sigaretDat is een heel goede vraag. Laten we proberen er een goed antwoord op te krijgen. Ten eerste: wat is een elektrische sigaret precies? Zoals iedereen tegenwoordig eigenlijk wel weet is roken uit. Het is niet meer hip. Dit hangt onder andere samen met decennia aan onderzoek dat heeft aangetoond dat roken ontzettend ongezond is. Sinds dit was ontdekt en deze kennis meer en meer algemeen bekend werd – al vroeg in de tweede helft van de vorige eeuw – zijn wetenschappers, ingenieurs, ontwerpers en uitvinders op zoek gegaan naar alternatieven voor de oude, bekende sigaret en sigaar. Het was de droom van de Amerikaan Herbert A. Gilbert om de beste elektrische sigaret te ontwerpen. Hij creëerde een ontwerp dat door middel van een elektrische verwarmd spiraaltje een nicotineoplossing zo gelijkmatig mogelijk verdampt, waardoor het geïnhaleerd kan worden. Op deze manier komt er geen teer van tabak mee de longen in, waardoor het een minder ongezond alternatief vormt voor de traditionele sigaret. Inmiddels is de beste elektrische sigaret al heel wat verder doorontwikkeld. De beste elektrische sigaret van toen – we spreken over 1963 – ziet er nogal primitief uit in vergelijking met de beste elektrische sigaret van nu. De modernere beste elektrische sigaret is bedacht en ontworpen door ene Hon Lik, een Chinese apotheker die de nobele bedoeling had met deze nieuwe beste elektrische sigaret roken te revolutioneren door het minder gevaarlijk en ongezond te maken. Deze elektrische sigaret was echter nog enorm duur en functioneerde ook niet helemaal zoals de bedoeling was. Het was een beter ontwerp en voor die tijd de beste elektrische sigaret die beschikbaar was op de markt, maar nog steeds niet zo goed als de beste elektrische sigaret die inmiddels beschikbaar is. Dit is eigenlijk iets wat steeds terugkeert in de geschiedenis van het zoeken naar en uitvinden van de beste elektrische sigaret: steeds wanneer er een nieuwe uitvinding wordt gedaan, heerst er de verachting dat dit dan toch de beste elektrische sigaret zal zijn, maar steeds opnieuw blijkt dat het ‘slechts’ de beste elektrische sigaret tot nu toe is. Is het ontwerp goedkoper, dan is het batterijleven bijvoorbeeld korter, waardoor een elektrische sigaret niet net zo lang en vaak gebruikt kan worden als een traditionele sigaret. Ook de zuigkracht die nodig is om damp uit de elektrische sigaret in te ademen valt nog wel eens tegen in vergelijking met wat rokers gewend zijn.

Eigenschappen van de beste elektrische sigaret

Het moge duidelijk zijn dat de gewenste eigenschappen van de beste elektrische sigaret zo veel mogelijk gelijk moeten zijn aan die van een traditionele sigaret. Het enige dat gebruikers en fabrikanten niet willen overnemen van traditionele sigaretten is het verhoogde risico op kanker en andere ziektes en de algemene slechte invloed op de gezondheid die roken met zich meebrengt. Is er nu al zoiets op de markt? Hoe ver is men met de ontwikkeling van de perfecte elektrische sigaret? Hoe ziet de beste elektrische sigaret van het moment eruit? Er zijn een aantal merken en modellen die in aanmerking komen om als beste elektrische sigaret van het moment bestempeld te worden. Zo is er de Ego, die zo’n grote impact had dat heel veel andere elektrische sigaretten ook Ego worden genoemd, ook wanneer ze van een ander merk zijn – Ego is een soortnaam geworden in plaats van alleen een merknaam – , CE4 en CE5 clearomizers, die kunnen worden gezien als de grootste concurrenten van de Ego elektrische sigaret, de Evod/MT3 en de JUSTFOG. Deze elektrische sigaretten worden door een aantal verschillende fabrikanten geproduceerd. Zo zijn er Kanger, Joyetech, Innokin en Aspire die ieder inmiddels hun stempel hebben gedrukt op de markt voor elektrische sigaretten en ook ieder in de race zijn om de beste elektrische sigaret van morgen te produceren.

Werkt e-roken echt?

Elektrisch roken wordt over het algemeen gezien als een goede manier om te stoppen met roken. Maar gaat het hier om het stoppen met het roken van traditionele nicotine- en tabaksproducten of om het daadwerkelijkheid compleet ophouden met roken. De elektrische sigaret lijkt vooral een alternatief te bieden voor het in handen hebben van een staafje waar men aan kan trekken, dus het vormen van een minder schadelijk rookalternatief; het lijkt echter niet in staat om de verslaving als zodanig te stoppen. Maar is dat wel echt nodig? Is het niet al voldoende wanneer men minder spullen rookt die de risico’s op allerlei ziekten verhogen? Maar hoe weet je zeker dat zelfs de beste elektrische sigaret niet toch ook nog schadelijk is voor de gezondheid? Er zijn studies die dat lijken aan te tonen. U mag echter drie keer raden door wie die studies zijn geïnitieerd en betaald. Of nee, maak daar maar één keer van, want het is bijzonder voorspelbaar. Correct: de tabaksindustrie. Zij hebben namelijk enorm veel te verliezen bij het succes van de elektrische sigaret. Wanneer de belanghebbenden in de tabaksindustrie zich in het nauw gedreven beginnen te voelen, weet je dat je een goed product in handen hebt. Elektrisch roken werkt: het biedt een minder schadelijk alternatief voor traditionele rookwaar en helpt een hoop mensen niet zozeer van hun verslaving af, maar wel om zichzelf en hun omgeving minder schade te berokkenen met hun verslaving. Voor meer gedetailleerde informatie over de geschiedenis en actuele ontwikkelingen omtrent elektrische roken en de beste elektrische sigaret, alsook de aanschaf van elektrisch roken-producten, kunt u een kijkje nemen op www.e-smokershop.nl.


Comments are closed.

Top