Nieuws

Zwemluiers

vrijdag, 20-2-2015  

Als u kleine kinderen hebt en het is mooi en warm weer, dan wilt u uiteraard graag met ze naar het strand of naar een zwemplas bij u in de buurt. Kliederen in het water is absoluut heerlijk bij grote hitte. Maar dit brengt ook een probleem met zich mee, gewone luiers zijn namelijk niet tegen water bestand. Gelukkig zijn er zwemluiers verkrijgbaar die dit probleem eenvoudig op kunnen lossen. Zonder zwemluiers zouden er vervelende dingen kunnen gebeuren, zoals urine of ontlasting wat in het water terecht komt. Dit voorkomt u uiteraard graag. Bovendien, gewone luiers zuigen al het water op, waardoor er geen plek meer is voor de behoefte van uw kleintje. Ze verliezen daarmee al hun nut in natte omstandigheden. Dan kunt u er natuurlijk voor kiezen om ze gewoon maar geen broekje aan te trekken, maar dan loopt u het risico dat ze gewoon in het water gaan plassen of poepen. Voor de andere badgasten en waterliefhebbers is dat nou niet bepaald prettig en zij zullen het dan ook zeker waarderen wanneer u gebruik maakt van zwemluiers. U moet er immers zelf toch ook niet aan denken dat u lekker aan het zwemmen bent en dat er dan opeens een drolletje voorbij komt drijven. Iedereen snapt dat op een jonge leeftijd dergelijke ongelukjes voor kunnen komen, maar niemand wil graag zelf met de uitwerpselen geconfronteerd worden. Trekt u uw kleintjes zwemluiers aan, dan hoeft u voor dergelijke zaken niet meer te vrezen. Zwemluiers zijn daarom ook ideaal voor in het zwembad en in veel gevallen inmiddels zelfs verplicht. Zo kunt u ook met uw kinderen die nog niet zindelijk zijn met een gerust hart het zwembad bezoeken. Hoe jonger ze met water in aanraking komen, hoe beter het is, zo leren ze sneller zwemmen en zichzelf te redden in het water. U hebt nu ook geen enkele reden meer om dit niet te doen.

Verschillende zwemluiers

In het verleden waren zwemluiers een rariteit, maar tegenwoordig zijn ze steeds beter verkrijgbaar. Waar moet u bij de aanschaf van deze producten nu precies op letten? Het is belangrijk dat ze:

  • strak aansluiten bij de benen
  • strak aansluiten bij de buik
  • van een goed materiaal gemaakt zijn

Zonder deze drie punten hebben zwemluiers geen enkel nut. Sluiten ze niet strak genoeg aan bij benen of buik, dan kunnen ontlasting en urine immers nog steeds uit het broekje komen en het water vervuilen. Dit zou wel heel vervelend zijn, dan denkt u dat u alles goed geregeld hebt en dan blijkt dit niet het geval te zijn. Goed elastiek is dus echt een noodzaak. Daarnaast is het materiaal van de zwemluiers natuurlijk ook belangrijk. Het moet geen vocht doorlaten, zowel niet van binnen naar buiten als andersom. Als het vocht doorlaat van binnen naar buiten, dan komt de urine immers alsnog in het water terecht. Nu zijn zwembaden hier wel op berekent, het chloor in het water zorgt er wel voor dat dit meteen weer afgebroken wordt. Maar prettig is het toch niet. En in natuurlijk water helpt dit al helemaal niet. Laten de zwemluiers vocht van buiten naar binnen door, dan komt u voor het probleem te staan dat het een ongelooflijke kliederboel wordt als uw kindje gepoept heeft. De poep wordt dan immers met het zwemwater vermengd en wordt hierdoor nat, plakkerig en dun. Dan staat u echt wat te wachten op het moment dat de luier uitgetrokken wordt. Het is dus belangrijk om goed naar de kwaliteit te kijken als u zwemluiers aan wilt gaan schaffen.

UV-werend

Een ander punt waar u bij de aanschaf van zwemluiers op zou kunnen letten, is het feit of ze ook UV-licht tegenhouden. We weten allemaal dat deze straling schadelijk kan zijn als we er te lang aan blootgesteld worden. Niet iedereen weet echter dat deze stralen gewoon door de meeste kleding heen kunnen komen. Uiteraard smeert u uw kindje goed in met zonnebrandcrème als u met hem of haar in de zon gaat, maar dat doet u niet met de lichaamsdelen die door kleding bedekt zijn. Dat zou nergens op slaan. Daarom is het van belang dat de zwemluiers UV-werend zijn, dan kan ook op die plekken geen straling op de huid doordringen. Tot slot is het natuurlijk ook wel leuk als de zwemluiers er mooi uitzien. Dat is ook zeker heel goed mogelijk, het aanbod op dit gebied is de laatste jaren sterk toegenomen, waardoor u uit veel verschillende kleuren en ontwerpen kunt kiezen. Zowel voor jongens als voor meisjes zijn er leuke exemplaren verkrijgbaar. U kunt dan denken aan een opdruk met haaien of met bloemetjes, maar ook aan stippen, vrachtwagens, monsters of vlinders. De keus is echt heel groot. Het laatste punt is natuurlijk de vraag waar u nu precies zwemluiers kunt kopen. Een goed bedrijf hiervoor is de webshop van Stoerekindjes. Zij hebben een grote keus op het gebied van zwemluiers, maar u kunt bij hen ook terecht voor veel meer andere producten voor uw kindjes. Zo vindt u bij hen bijvoorbeeld ook badpakken, zwembroeken, zonnebrilletjes, t-shirts, jurkjes en drijfpakjes. Veel van hun artikelen zijn zo gemaakt dat ze bescherming bieden tegen UV-straling en zijn dus zeer geschikt voor zonnige dagen. Bovendien kunt u niet alleen voor uw kindjes beschermende kleding bij hen aanschaffen, maar ook voor uzelf. Reden genoeg dus om eens een kijkje te nemen op hun website en rond te snuffelen in hun webshop.


Comments are closed.

Top